Jan de Manol, empresa familiar des de 1964

Jan de Manol va començar la seva historia familiar amb en Jan....Jan va néixer a principis del segle XX en una casa del poblet empordanès de Santa Llogaia d'Alguema, al costat del riu Manol. I així, amb carinyós sobrenom de Jan de Manol, la nostra família va iniciar part de la seva història a uns pocs km. de Figueres, al cor de la Costa Brava.

Creixent amb la tramuntana i entre els agrests paisatges de l’Alt Empordà, hem anat evolucionant sense allunyarnos gaire de Figueres i gaudint sempre de la vida familiar a què conviden els nostres paisatges rurals, els nostres pobles medievals i la nostra badia de Roses.

Amb la millora del benestar, els nostres avis van tenir l'oportunitat de fer-se amb una finca d’oliveres i boscos, enamorant-se de les vistes i el paisatge del Veïnat de Coquells, a Vilanant. Van anar ajuntant parcel·les fins arribar a reunir les 265has. que componen actualment la finca ecològica de Can Genover, a 9 km de Figueres. La seva ermita del segle XII, la seva casa pairal del segle XVIII, a més de diverses masies centenàries, formaven en aquell temps el Veïnat de Coquells. Amb els seus prats, cultius i ramats manejats per diverses famílies, a l’any 56 una forta gelada va canviar de forma abrupta la seva bonança, acabant amb les oliveres i la pròspera vida del seu veïnat i despoblant-se ràpidament, deixant les seves terres abandonades al seu propi destí.

Amb l’entrada del segle XXI i els avenços de la agroecologia ens varen donar l’oportunitat de recuperar la seva sostenibilitat, convertint en ecològiques les seus pastures i cultius, així com la seva ramaderia bovina i avícola, complementada amb l’apicultura, millorant així la biodiversitat de les seves terres i aprofitant l’ocasió per restaurar una de les seves masies centenàries, restaurant-la amb cura i carinyo la Casa de turisme rural Mas Coquells, a on la Magali pugui acollir hostes amants de la natura i la gastronomia, convidant-los a degustar els deliciosos menús preparats per Fabien amb productes ecològics de la pròpia finca i aprofitant la variada oferta gastronòmica de productes de proximitat que ofereix el mar i el camp de l’Empordà.

Ja en els anys 60 i amb ganes de gaudir del mar i la platja, la següent generació es va desplaçar a la badia de Roses, al cor de la Costa Brava. Al costat de la platja i el mar, van descobrir un bonic edifici d'apartaments de vacances on es van instal·lar, iniciant així la tradició turística familiar llogant els apartaments a l'estiu. I així, el 2005, es va remodelar tot l'edifici d'Apartaments Stella Maris Costa Brava acondicionant-lo per poder oferir allotjament còmode i confortable durant tot l’any, d’acord amb els hàbits i costums dels nous temps.

I en els noranta, en plena expansió del turisme de sol i platja, vam decidir recuperar la tranquil·litat i l’assossec estival desplaçant-nos uns pocs km. cap a l’interior de la Costa Brava. Així, vam escollir un ambient més rural però amb història ancestral, traslladant-nos a la Casa Convent al centre històric de Peralada, una casa situada a l'interior de l'antic convent de Sant Bartomeu i recentment abandonat per la comunitat de monges de clausura que hi van habitar durant molts anys. Després de restaurar les antigues estàncies i transformar-la en una casa rural amb encant, estem orgullosos d’oferir el nostre Agroturisme Casa Convent Peralada als nostres clients i amics. Una excel·lent opció per passar unes relaxades vacances al cor de la Costa Brava i a només 6 km de Figueres.

Mapa Mas Coquells Casa Convent Apartaments Stella Maris